Hvad koster SEO? Den ultimative guide til danske SEO-priser
Du har en drøm om at være den, kunderne klikker på, når de søger på netop det, du sælger. Du vil gerne ligge helt i top på verdens største handelsplads – Google.
Med andre ord: Du vil gerne arbejde med SEO.
Men hvad koster SEO egentlig? Hvor mange penge skal du have op af lommen, før din drøm om at ligge øverst i Google går i opfyldelse?
Jeg har dedikeret en hel artikel til gennemgang af danske SEO-priser – for det er nemlig bestemt ikke ligetil at svare på.
Indholdsfortegnelse
Generelle priser på SEO i Danmark
SEO må være en af de ydelser, der svinger mest i pris blandt alle konsulentydelser. Jeg har set priser fra alt på 500 kroner om måneden til +100.000 kroner om måneden. Timepriser lige fra 250 til 1.500 kroner.
Og faktisk giver det rigtigt god mening, at SEO svinger så meget i pris. Jeg vil prøve at forklare hvorfor i de næste afsnit.
Hvilket SEO-tilbud skal du vælge?
Hvad er prisen på SEO? Forvent det samme svar de fleste steder…
Jeg vil (næsten) garantere dig, at uanset hvem du ringer til og spørger om prisen på SEO, vil svaret begynde på nogenlunde samme måde:
”Det kommer an på…”
Og det er bestemt ikke så mærkeligt – for det kommer vitterligt an på mange ting. Lad mig understrege min pointe med et eksempel.
SEO priseksempel: Hvad koster en bil?
Du har 10 kilometer til arbejde, og du er for længst blevet træt af at tage jernhesten om morgenen. Du har derfor besluttet dig for at købe en bil.
Du besøger den lokale bilforhandler. Sælgeren går dig glad i møde og spørger, hvad han kan hjælpe dig med. Du spørger som det første:
”Hvad koster en bil hos dig?”
Sælgeren tænker sig godt om og svarer så:
”Jamen, det kommer an på, hvilken bil du kunne tænke dig. Skal det være en Peugeot, Fiat eller måske en Porsche? Vil du have automatgear og nye fælge med? Skal den være fabriksny, eller vil du have en brugt bil?”
Det er lidt det samme med prisen på SEO – det kommer nemlig an på dine konkrete behov til ydelsen SEO.
I næste afsnit forklarer jeg, hvorfor prisen kan svinge så meget afhængigt af dig og din virksomhed.
Har du nok penge i sparegrisen til den SEO. du har brug for?
Prisen på SEO afhænger bl.a. af følgende
Vil du rangere på ét eller flere søgeord? Hvis flere, hvor mange drejer det sig om?
Hvad er dit ambitionsniveau – skal du helt i top, eller er det nok at ligge på side 1?
Hvor hurtigt skal det gå?
Hvor konkurrencepræget er din branche – herunder de søgeord, du gerne vil rangere på?
Og så videre, og så videre.
Det vigtigste, du skal være opmærksom på, når du køber SEO, er faktisk, om sælgeren formår at stille ovenstående spørgsmål. For hvis sælgeren med det samme giver dig en pris, uden at spørge ind til dig og din forretning, skal alle alarmklokker ringe.
For hvordan kan sælgeren give dig en pris, hvis vedkommende ikke kender dine konkrete behov?
Hvad indgår i prisen på SEO? Konkrete priseksempler
Følgende er de primære arbejdsopgaver inden for SEO:
Søgeordsanalyse (indledende analyse koster typisk 4.000-15.000 kr. afhængigt af sidens kompleksitet)
Indledende SEO-strategi (typisk 3.000-15.000 kr., igen afhængig af sidens kompleksitet)
Linkbuilding (typisk 500-15.000 kr. om måneden, afhængig af den valgte strategi)
Alle er gennemsnitlige estimater. Der findes selvfølgelig cases, hvor både mindre og større beløb finder sted.
Er det en god idé at vælge billig SEO?
Det kan være fristende at indhente en række tilbud på SEO og derefter sammenligne udelukkende på pris. For hvem vil ikke hellere betale 1.000 kroner om måneden – i stedet for at skulle have 7.000 op af lommen til en dyrere udbyder?
Jeg ville dog være meget varsom med at købe billig SEO. Det er der flere grunde til:
Lad os sige, at du vælger et bureau, der sælger dig SEO til 1.000 kroner om måneden. Vi forestiller os, at bureauet har en timepris på 700 kroner (som i øvrigt er lavt sat). Det giver bureauet cirka 1,5 timer om måneden til at kommunikere med dig, koordinere opgaverne internt, rapportere arbejdsopgaver og resultater – og rent faktisk lave SEO.
Hvor meget kan de nå for det?
Tæt på nul og niks – for ikke at sige decideret ingenting.
Så vi kan realistisk sige, at du tjener rundt regnet 0 kroner på at vælge SEO for 1000 kroner om måneden.
Forestil dig, at du i stedet vælger bureauet der vil sælge dig SEO til 7000 kroner. Det dyrere bureau har sat sig ind i din case og lagt en strategi, der skal give dig længerevarende resultater på sigt – og arbejder med en timepris på 700 kroner. Det giver dem 10 timer om måneden til at arbejde på din case. Stadig ikke alverden – men helt sikkert nok til at skabe resultater.
Hvis vi forestiller os, at deres arbejde på sigt genererer 15.000 kroner ekstra omsætning om måneden til dig – så har du pludselig tjent 8.000 kroner om måneden på at vælge den dyrere løsning.
Den billige løsning ender dermed i sidste ende med at være 8.000 kroner dyrere end den ”dyre” løsning.
Billig SEO kan være en dyr vej at gå...
Du har fået tilbud på SEO – hvad nu?
Vi forestiller os, at du har været i dialog med et par SEO-udbydere. Du står nu med et par tilbud i hånden og har en svær beslutning foran dig.
Du skal vælge, hvem du vil gå med. Hvis man slet ikke kender til SEO og dermed måske ikke forstår halvdelen af den tekniske jargon i tilbuddet, kan det være en tæt på umulig opgave.
Jeg vil anbefale dig at være opmærksom på følgende, når du skal beslutte dig for det SEO-tilbud, du vil takke ja til:
Formår udbyderen at forklare dig deres ydelse i et letforståeligt sprog – eller føler du, at du bliver unødigt forvirret af en række fagudtryk?
Er det tydeligt beskrevet, hvilke arbejdsopgaver, de vil udføre for dig – eller står der bare tomme floskler som ”månedlig SEO-pakke”?
Har de allerede nu talt med dig om, hvilken strategi de vil køre – eller har de endnu ikke drøftet dine konkrete behov?
Kan du se, hvor lang binding der er på tilbuddet? Hvis der er meget lang binding på (+3 måneder), vil jeg anbefale dig at gå i dialog om det. Desto lavere binding, desto bedre – for du kan spørge dig selv: Hvorfor har bureauet behov for at binde dig i lang tid?
Herunder: Står der tydeligt nævnt, hvor lang binding der er? Hvis det ikke står nævnt, er der desværre en vis sandsynlighed for, at det er gemt med småt – og er på alt for lang tid.
Har du udvalgt dit SEO-tilbud - og er du klar til at hive kreditkortet op af lommen?
Brug for hjælp til SEO?
"Vi har været meget glade for den professionelle tilgang til arbejdet, kvaliteten i det samt de hurtige svartider og den effektive eksekvering"
Christian Jensen
Content-ansvarlig, Frie A-kasse
5/5
Så tager jeg meget gerne en uforpligtende snak med dig. Klik på knappen herunder og send mig en besked. Så vender jeg tilbage senest 24 timer senere.
Vi bruger cookies til at optimere vores websted og vores service.
Funktionsdygtig
Altid aktiv
Den tekniske lagring eller adgang er strengt nødvendig med det legitime formål at muliggøre brugen af en specifik tjeneste, som abonnenten eller brugeren udtrykkeligt har anmodet om, eller udelukkende med det formål at overføre en kommunikation via et elektronisk kommunikationsnet.
Præferencer
Den tekniske lagring eller adgang er nødvendig for det legitime formål at lagre præferencer, som abonnenten eller brugeren ikke har anmodet om.
Statistikker
Den tekniske lagring eller adgang, der udelukkende anvendes til statistiske formål.Den tekniske lagring eller adgang, der udelukkende anvendes til anonyme statistiske formål. Uden en stævning, frivillig overholdelse fra din internetudbyders side eller yderligere optegnelser fra en tredjepart kan oplysninger, der er gemt eller hentet til dette formål alene, normalt ikke bruges til at identificere dig.
Marketing
Den tekniske lagring eller adgang er nødvendig for at oprette brugerprofiler med henblik på at sende reklamer eller for at spore brugeren på et websted eller på tværs af flere websteder med henblik på lignende markedsføringsformål.