Sådan laver du en linkanalyse, der optimerer dine chancer i Google
En linkanalyse lægger grundarbejdet for linkbuilding, altså kunsten at bygge links til din hjemmeside – og gode links til din hjemmeside er et must, hvis du vil maksimere dit potentiale i Google.
Men hvilke links skal du gå efter? Og hvilke kan du realistisk få? Og hvordan sørger du for, at din linkprofil er naturlig og stærk i Googles øjne?
I dette skriv vil jeg tage dig igennem linkanalysens vigtigste facetter, så du står godt rustet til at optimere dine SEO-chancer.
Indholdsfortegnelse
Hvad er en linkanalyse?
En linkanalyse undersøger hovedsageligt tre ting:
De indgående links til din hjemmeside
Hvilke links har du nu, og hvor stærke er de?
De links, du har mulighed for at få
Hvilke links har dine konkurrenter, som du ikke har? Har du nogle leverandører eller samarbejdspartnere der vil linke til dig, måske er du medlem af en brancheforening?
Din interne linkstruktur
Er dine ankertekster optimerede og naturlige? Har du flest interne links til dine vigtigste sider? Forstår Google hierarkiet og informationsstrukturen på din hjemmeside?
Alle 3 er vigtige for dit fremtidige arbejde med linkbuilding, hvilket er linkanalysens formål: At optimere dit arbejde med linkbuilding.
Hvordan laver man en linkanalyse?
En linkanalyse kan laves på flere måder, men fælles for dem alle er, at du skal starte med at vælge det rette SEO-tool.
Jeg bruger selv Ahrefs, og her plotter jeg simpelthen hjemmesiden ind i deres Site Explorer, hvorefter jeg ellers kan se de eksterne links siden har, samt de interne links de enkelte sider har.
Husk dog på, at Ahrefs ikke spotter alle dine links. Hvis du vil have en mere detaljeret rapport over dine links, skal du i stedet tjekke Google Search Console, der heller ikke spotter alle links, men til gengæld flere end Ahrefs.
Derefter er det egentlig bare at gennemgå først dine egne links et efter et, og derefter kigge på dine konkurrenters links og se, hvilke du kan gå efter.
Hvad bruger man en linkanalyse til/hvorfor er det vigtigt?
God SEO er et resultat af hovedsageligt 3 ting:
En velfungerende og brugervenlig hjemmeside
Værdifuldt indhold
Stærke links
Du kan ikke få stærke links, hvis du ikke gør dit forarbejde ordentligt, og dermed er linkanalysen en del af fundamentet for god SEO til din hjemmeside.
Man bruger altså linkanalysen proaktivt – til at opnå stærke links til ens hjemmeside. Men man bruger den også defensivt.
For linkanalysen får samtidig alle dine dårlige links frem i lyset. Måske har du tidligere haft en SEO-specialist tilknyttet, som hurtigt gav dig gode resultater – men indsatsen har vendt og måske du endda har oplevet decideret negative resultater.
Det kan være resultatet af en for aggressiv og dårlig linkbuildingstrategi, og dette vil komme frem i lyset med en linkanalyse.
Hvad koster en linkanalyse?
Prisen på en linkanalyse afhænger af følgende:
Din hjemmesides kompleksitet – hvor mange links har du, og hvor avanceret er din linkprofil?
Dine ambitioner for SEO – hvor konkurrencepræget er det marked, du vil ind på? Og hvor svære søgeord vil du gå efter?
På baggrund af denne information kan din SEO-rådgiver beregne den tid, det tager at lave analysen og rapportere den i et letforståeligt sprog til dig. Når konsulenten har et overblik over tidsforbruget, kan timeprisen ganges op med tid brugt.
Brug for en linkanalyse?
"Jacob har på mest kompetent vis bibragt masser af nyt til hjemmesiden, og ikke mindst effektiv SEO optimering og rådgivning"
Anette Harbech Olesen
Ejer, Madforlivet
5/5
Så hjælper jeg dig gerne i mål. Klik på knappen herunder og send mig en uforpligtende besked. Så vender jeg tilbage senest 24 timer senere.
Vi bruger cookies til at optimere vores websted og vores service.
Funktionsdygtig
Altid aktiv
Den tekniske lagring eller adgang er strengt nødvendig med det legitime formål at muliggøre brugen af en specifik tjeneste, som abonnenten eller brugeren udtrykkeligt har anmodet om, eller udelukkende med det formål at overføre en kommunikation via et elektronisk kommunikationsnet.
Præferencer
Den tekniske lagring eller adgang er nødvendig for det legitime formål at lagre præferencer, som abonnenten eller brugeren ikke har anmodet om.
Statistikker
Den tekniske lagring eller adgang, der udelukkende anvendes til statistiske formål.Den tekniske lagring eller adgang, der udelukkende anvendes til anonyme statistiske formål. Uden en stævning, frivillig overholdelse fra din internetudbyders side eller yderligere optegnelser fra en tredjepart kan oplysninger, der er gemt eller hentet til dette formål alene, normalt ikke bruges til at identificere dig.
Marketing
Den tekniske lagring eller adgang er nødvendig for at oprette brugerprofiler med henblik på at sende reklamer eller for at spore brugeren på et websted eller på tværs af flere websteder med henblik på lignende markedsføringsformål.